Team

In de praktijk wordt er op indicatie samengewerkt verschillende hulpverleners. Voor u kan dat betekenen dat ik uw regiebehandelaar ben en een van de andere therapeuten uw behandelaar of mede behandelaar.

Maak kennis met:

Joris Horstman
psycholoog

Sinds 6 jaar ben ik aan het werk als psycholoog in de GGZ. In mijn werk staat samenwerking centraal. Vanuit een goede samenwerking wil ik met iemand kijken waar de vraag ligt, en wat er voor nodig is om hieraan te werken. In mijn werk ben ik erachter gekomen dat er vaak geen pasklaar antwoord is te geven op de problemen en klachten waarmee cliënten bij me komen. De verhalen van mensen die om hulp vragen zijn uniek, en de klachten die ze ervaren zijn vaak niet op zichzelf staand. Als psycholoog werk ik cliëntgericht, dit betekent praktisch dat vaak niet alleen de klachten worden besproken, maar ook zaken die daar veelal nauw mee samenhangen, zoals zelfbeeld, (sociaal) functioneren of je levensgeschiedenis. Jezelf begrijpen en accepteren in een brede context geeft ruimte om anders met je klachten om te gaan. Ik probeer in mijn werk om dat proces te faciliteren. Ik heb kennis van, en maak gebruik van (onderdelen van) cognitieve gedragstherapie, schematherapie en positieve psychologie.“.

.

Sonja Schreurs, psychomotisch therapeut (https://linkpmt.nl).

“Al van jongs af aan heb ik een brede interesse ontwikkelt in bewegen en het lichaam. Vanuit mijn sportachtergrond en sportopleiding heb ik ervaren hoeveel beweging met je lichaam doet. Het was dan ook vanzelfsprekend voor mij dat ik mensen wilde helpen dit ook te laten ervaren. Sinds 2001 ben ik werkzaam als psychomotorisch therapeut en heb ik in verschillende GGZ instellingen gewerkt. In 2008 heb ik mijn Master Psychomotorische therapie afgerond. Mijn houding als therapeut is onderzoekend, empathisch en rustig. Mijn stijl kenmerkt zich door een niet oordelende attitude waarin zelfontwikkeling centraal staat.”

.

Annemarijke Ypma-de Vries, GZ-psycholoog en relatietherapeut (http://www.ypmadevries.nl).

“Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog en bied sinds 2005 psychologische zorg in Zutphen. In Groningen studeerde ik Psychologie, met als hoofdrichting Klinische Psychologie en nevenrichtingen Gerontologie en Neuropsychologie.  Na mijn opleiding ben ik eerst bijna 10 jaar met veel plezier werkzaam geweest als psycholoog in de verpleeghuiszorg. Daarna heb ik een omslag gemaakt en ben in 2005 mijn eigen praktijk begonnen in de BasisGGZ (Geestelijke Gezondheids Zorg). Mijn drijfveer is jouw welbevinden. Ik zet mijzelf in met wie ik ben en wat ik weet en kan, om jou verder te helpen met waar jij mee zit.”